Wednesday, 21 November 2012

"GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran"

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakaatuh



Orait, ini adalah entry percubaan aku untuk join peraduan yang dianjurkan oleh blog Buasirotak. Seperti dalam terma dan syarat, peserta dikehendaki memilih satu saja entry. Ni favourite entry aku:

Oh ye ke.. :: baHasa meLayu Kita part 1/3

Kenapa? Sebab inilah entry pertama dalam Buasirotak yang aku baca. Aku baca sebelum aku ada akaun Blogger lagi. Syaratnya cakap satu, tapi kalau diikutkan hati, aku nak letak kesemua 3 part sebenarnya.

Sebelum ni, aku sendiri pun sebut ketiga-tiga peribahasa ni dengan salah, thus, aku tak dapat kaitkan peribahasa ni dengan maksud dia. Tapi bila ada pencerahan yang dibuat oleh Buasirotak, BAAARUUU aku faham. Heheh.

Lepas baca entry nilah, aku terus baca blog Buasirotak sampai la sekarang. Banyak lagi ilmu yang aku dapat, sesetengahnya jadi ilham untuk aku menulis entry dalam blog ni. 

Orait, sekian terima kasih!

8 comments:

  1. Replies
    1. Yo! Sorry x reply comment. Busy la cik kak. heheh. Ada gak lawat blog, tp sekejap je, x sempat nk tinggalkn komen.

      Delete
  2. good luck kiranya ini contoh untuk aku juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Contoh untuk semua. Heheh. Tapi artikel ni special, pasal peribahasa tu.

      Delete
  3. Ayat ok... macam ada harapan menang.. cantik nama blog, harap banyak post lagi dikeluarkan.. Kalau sudi lawat la blog saya di http://sioksiokmalam.blogspot.com/ peace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Menang dapat pendrive, sapa taknak? Hahah. Nama blog ni on the spot bagi. Jarang sikit update, kurang masa free, tp sentiasa update. Insya Allah, semua yg singgah sini semua sy jenguk blognya.

      Delete